Bouwmensen Rivierengebied heeft woensdag 2 november jl. de Vluchtelinge Award beste bedrijf gewonnen. In de stadsschouwburg te Amsterdam was tijdens een landelijke bijeenkomst van Vluchtelingenwerk Nederland de uitreiking van onder andere de VluchtelingenWerkAward 2016 voor de categorie Beste bedrijf. Uit de 3 genomineerden is Bouwmensen Rivierengebied als nummer 1 door de jury als nummer 1 gekozen.

Bouwmensen heeft de award ontvangen vanwege het Toetredinsgtraject Bouw/Infra, waarin vluchtelingen met behulp van scholing toe geleid worden naar de arbeidsmarkt in de bouw- of infrasector. Dit toetredingstraject bestaat uit een zorgvuldige Intake, diagnostische om de aanwezige en ontbrekende vakkennis en -kunde te achterhalen, een scholingsprogramma en tenslotte een werkervaringsplaats voor 3-6 maanden. Na dit toetredingstraject te hebben doorlopen krijgt de vluchteling een arbeidsplaats aangeboden, zodat hij een zelfstandige plek krijgt in de Nederlandse samenleving.

Het traject is een samenwerking tussen Bouwmensen Rivierengebied, Vluchtelingenwerk Oost Nederland en Werkzaak Rivierenland. Iedere organisatie heeft haar eigen rol in dit traject.

JNB Partner heeft in dit traject gezorgd dat het gestructureerd opgezet wordt met duidelijk (werk)  afspraken, transparante procedures en financiële monitoring. De 3 partijen hebben het een en ander vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.